Problema condensului poate creea impresia ca ploua in casa chiar si atunci cand, SURPRIZA, afara NU PLOUA. Cum e posibil asa ceva?
Pai, hai sa o luam cu inceputul.
Sunt unii beneficiari care sunt oarecum prinsi de iarna cu acoperisul si interioarele neterminate. Consecinta imediata este ca dupa instalarea acoperisului se trece direct la finisajele interioare. Tocmeala rapida, mesteri buni si nu prea scumpi si …VITEZA. Cumpara vata, profile, gips-carton si hai. AFARA e frig. FRIG TARE DE TOT. Mesterul nu poate lucra pe frig. Si atunci ce se gandeste el? Ca vrea sa lucreze la cald. Si uite cum se ”baga” multa caldura. Am intalnit multi in tricouri, desi afara era zapada. Numai ca dupa scurta vreme observa un fenomen foarte interesant. Incet, incet incepe sa ploua. INAUNTRU. Nu mult, dar picaturile apar din ce in ce mai multe. Se uita pe geam uimit si vede ca afara nu ploua. E doar frig. Mai creste putin temperatura sa fie sigur ca nu il atinge frigul. Si, iar se uita inspre tavan. Picaturile se inmultesc. Ciudat, foarte ciudat! Chiar daca pe acoperisul de tigla metalica s-a depus doar un strat foarte subtire de zapada, cheama de urgenta proprietarul si ii spun ca s-a cam ”ars” cu acoperisul…e prost si ploua prin el. Saracu’ om deja intra in panica….Cum adica sa ploua? Doar prin tabla nu ploua…sa fie de la imbinari?Asta trebuie sa fie, au gresit cei care l-au montat cu ceva. Pune mana pe telefon si suna repede. Cu gura mare se rasteste la cei cu acoperisul sa vina repede sa rezolve problema ca se duce altfel la Protectia consumatorului si ii da in judecata si le arata el. Ca el a fost corect si ei l-au pacalit. Ca le-au dat toti banii. Se poate? Vin oamenii sa constate si ce observa?Ca lucrarea lor este bina realizata. Mirati, cheama proprietarul sa ii transmita ca nu sunt probleme. Acesta este total derutat. Cum adica? Doar mesterii asta i-au zis. Si ei au mai facut multe case. Peste 8. Ce-ar putea fi? Atunci, impreuna merg in mansarda. Si, ce sa vezi? Picaturile nu erau de la ploaie (nu v-am zis ca afara nu ploua?), ci de la condensul produs fix de nerespectarea instructiunilor de montaj ale termosistemului, ale barierei de vapori, ale ferestrelor samd. Nici vorba de folosirea benzilor de etansare pentru imbinarile barierei de vapori. Pai tocmai pe acolo se pierde ”la greu”. Producatorul Doerken a facut un test dupa care s-a tras urmatoarea concluzie: o fisura de 1 mm si lungime de 1 m (fisura data de taierea din neatentie sau exact suprapunerea de care vorbeam si care nu a fost etansata) face ca un strat de vata de 20 cm sa se comporte ca unul de 2 cm. ENORMA PIERDERE. Adica prin acele zone pe care noi le consideram ok, trece aer cald inspre exterior, acesta se intalneste cu cel dinspre exterior (bineinteles ca folia anticondens nu are banda de etansare a suprapunerilor, ca era mai scumpa cu 14 euro pe rola!!! la 3 role s-a facut o economie importanta, ce naiba?).
oricum parerea mea este ca tot cei cu acoperisurile sunt vinovati !!!!
trebuiau sa insiste , sa tipe , sa loveasca cu pumnii , sa il ia de gat pe propietar si sa dea cu el de pamant pana facea traba asa cum se face !!! adica cu Poly Band si Delta Tixx . :)))
lasand gluma la o parte fiecare beneficiar isi merita soarta lui .
cititi aici sa vedeti afacere ce fac unii :
http://calafatlive.blogspot.com/2010/10/inselaciuni-si-santaj-cu-tigla-lindab.html
foarte corecte aceste lucruri cu bariera de vapori care trebuie montata foare corect, dar mai este si problema grosimii izolatiei care de multe ori este subdimensionata si „tot cei cu acoperisul sunt vinovati”
Vorbiti fara temei . Determinant e modul cum a fost executate izolatia. Se recomanda pe cit posibil evitarea condensului exagerat prin folosirea dezumificatoarelor. Nu va mai legati de execuție invelitorii daca a fost pusă o color cu difuzie cu cel Putin doua straturi
„Nu va mai legati de execuție invelitorii daca a fost pusă o color cu difuzie cu cel Putin doua straturi”
Nu EU ma legam de executia acoperisului, ci chiar beneficiarul, si DA, aveti dreptate, o folie este necesara, dar niciodata suficienta. Legat de comentariul dvs va mai informez ca exista si folii bune intr-un singur strat, important este modul in care se pun in opera. Si inca ceva, dezumidificatoarele (mentionate de dvs) sunt evident de mare ajutor, dar in cate cazuri ati vazut sa fie folosite? Probabil nu foarte multe.
Problemele pot aparea intr-adevar din vina executorilor, de asta este important sa alegeti un contractor cu experienta si care va poate oferi garantie, dar poate aparea si din cauza materialului folosit.
Internetul ofera foarte multe raspunsuri subiective, bune si rele, sfatul meu este sa cautati un contractor specializat si sa achizitionati materiale impreuna cu acesta.